Glass- och marängtårta

Glass- och marängtårta
Foto: TV4
10

Du behöver

Maräng

  • 3 st äggvitor
  • 150 g strösocker
  • 150 g sötmandel

Glassfyllning

  • 3 st äggulor
  • 0,5 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g daim
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Finmal mandeln i matberedare, vispa äggvitorna hårt.
  3. Tillsätt lite socker i taget och fortsätt vispa.
  4. Vänd ner mandeln med slickepott. Häll ner smeten i en form med löstagbar kant.
  5. Sätt in i ugnen i cirka 25 minuter. Låt botten kallna.
  6. Kör daimen i matberedaren. Vispa äggulorna och socker luftigt.
  7. Vispa grädden och vänd ner i äggulesmeten tillsammans med daim och vaniljsocker.
  8. Häll smeten på den svalna botten och ställ i frysen minst 4 timmar. Pudra glassen med kakao och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept