Tagliata con rucola toppad med parmesan och pinjenötter

Tagliata con rucola toppad med parmesan och pinjenötter
Foto: TV4

Tagliata con rucola toppad med parmesan och pinjenötter

Av: Jesper - Åre

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

30 min

Snabb men lyxig rätt med biff, rucola, parmesan och rostade pinjenötter.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 800 g nötkött (av god kvalitet. t ex entrecôte)
  • 200 g rucolasallad, sköljd
  • 20 körsbärstomater, skurna i halvor
  • 100 g parmesanost, hyvlad
  • 75 g pinjenötter
  • 15 ml crema di balsamico
  • flingsalt
  • svartpeppar, grovmalen
  • 2 msk olivolja
  • smör, till stekning
  • ev bröd, till servering

Gör så här

  1. Förbered varje tallrik med en bädd av rucola.
  2. Rosta pinjenötterna i torr panna.
  3. Skär köttet i skivor, ca 1 cm tjocka.
  4. Stek skivorna i smör i grillpanna/stekpanna på hög värme under kort tid så de fortfarande är rosa i mitten. Cirka 1 minut på varje sida.
  5. Skär skivorna i strimlor. Lägg strimlorna på tallriken.
  6. Fördela parmesan, pinjenötter och cocktailtomater över köttet. Ringla över olivolja och balsamicocrème. Salta och peppra.
  7. Servera omgående, kanske med en bit bröd t ex baguette.