Tagliata con rucola toppad med parmesan och pinjenötter

30 min
4
Tagliata con rucola toppad med parmesan och pinjenötter
Foto: TV4
30 min
4

Du behöver

  • 800 g nötkött av god kvalitet, t.ex. entrecôte
  • 200 g rucola, sköljd
  • 20 cocktailtomater, skurna i halvor
  • 100 g parmesanost, hyvlad
  • 75 g pinjenötter
  • 15 ml balsamicocrème
  • flingsalt
  • grovmalen svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • smör, till stekning
  • ev bröd till servering

Gör så här

  1. Förbered varje tallrik med en bädd av rucola.
  2. Rosta pinjenötterna i torr panna.
  3. Skär köttet i skivor, ca 1 cm tjocka.
  4. Stek skivorna i smör i grillpanna/stekpanna på hög värme under kort tid så de fortfarande är rosa i mitten. Cirka 1 minut på varje sida.
  5. Skär skivorna i strimlor. Lägg strimlorna på tallriken.
  6. Fördela parmesan, pinjenötter och cocktailtomater över köttet. Ringla över olivolja och balsamicocrème. Salta och peppra.
  7. Servera omgående, kanske med en bit bröd t ex baguette.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept