Jordärtskockscappuccino med lokal snacksbricka

30 min
4
Jordärtskockscappuccino med lokal snacksbricka
Foto: TV4
30 min
4

Du behöver

  • 500 g jordärtskockor
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk smör
  • 1,5 dl vitt vin
  • 4 dl vatten
  • 1 dl hönsbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 1+2 dl mjölk
  • salt
  • svartpeppar

Snacksbricka

  • 100 g lammkorv
  • 100 g rökt renkorv
  • 12 crostini

Gör så här

  1. Skala jordärtskockorna. Skär i bitar. Finhacka vitlöken. Fräs ingredienserna med smör i en tjockbottnad kastrull.
  2. Häll över vinet och låt det koka ihop i en minut. Tillsätt vatten och buljong. Rör om. Låt koka i 15 minuter eller tills allt är mjukt.
  3. Mixa soppan i en matberedare eller med en mixerstav. Rör i grädden och 1 dl mjölk och värm. Smaka av med salt och peppar. Servera i cappuccinokoppar.
  4. Späd 1 dl soppa med 2 dl mjölk, värm och skumma med stavmixer.
  5. Toppa soppan med skum för att få cappuccinoutseendet.
  6. Servera snacksbrickan och crostini tillsammans med soppan.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept