Vit chokladpannacotta med saffransdoftande mangosås

15 min + kyltid
4
Vit chokladpannacotta med saffransdoftande mangosås
Foto: TV4

Pannacotta med vit choklad är en krämig klassiker. Här serverad med mango- och saffranssås.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

15 april 2015
Visa mer
15 min + kyltid
4

Du behöver

Pannacotta

  • 1 gelatinblad
  • 0,5 vaniljstång
  • 100 g vit choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk mjölk

Mangosås

  • 1 mogen mango, skalad och skuren i bitar
  • 0,25 g saffran
  • ev 0,5 lime, saften
  • 0,5 dl vatten
  • socker efter behov (max 0,5 msk)

Servering

  • färska hallon

Gör så här

  1. Pannacotta
    Lägg gelatinbladet i kallt vatten, ca 5 min. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur den. Hacka choklad i mindre bitar.
  2. Koka upp grädde, mjölk och vaniljstången med frön. Ta kastrullen från plattan. Ta ur vaniljstången och lägg i gelatinbladen och chokladen.
  3. Låt det smälta under omrörning. Häll upp blandningen i portionsglas och låt stå i kylen ca 4 timmar.
  4. Sås
    Häll mangoköttet i en kastrull med vatten och koka tills helt mjukt.
  5. Smaka och addera ev limesaft och socker.
  6. Tillsätt saffran och koka en minut till.
  7. Använd stavmixer och mixa till en slät konsistens. Om såsen är för rinnig koka tills du får önskad konsistens.
  8. Servering
    Värm såsen, lägg på pannacottan och servera med färska hallon.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept