Planka á la Falu

Planka á la Falu
Foto: TV4

Planka á la Falu

Av: Janne - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

15 ingredienser

60 min

Falukorv på ekplanka med potatismos, hemgjord senap och knaperstekt bacon och bostongurka.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner

Hemgjord senap

  • 1 äggula
  • 2 msk honung
  • 1 tsk whisky
  • senapspulver

Planka á la Falu

  • 1 kg Falukorv, hel ring
  • 1 äggula
  • några matskedar smör
  • 1 dl grädde
  • 1 förp bacon
  • 4 dl grädde
  • 1 dl senap
  • salt
  • peppar
  • bostongurka
  • 1 ekplanka, ek spricker inte i ugnen

Gör så här

Hemgjord senap

  1. Blanda alla ingredienser och ställ kallt i kylskåpet.

Planka á la Falu

  1. Koka potatisen i ca 40 min och vispa den med grädden och smöret tills det blivit ett luftigt mos.
  2. Sätt in plankan i ugnen på ca 150 grader. Skär korven och baconet i bitar och stek det separat i stekpanna tills de fått fin yta.
  3. Tag ut den varma plankan och klicka ut potatismos kring kanterna, lägg korven mitt på plankan.
  4. Ställ in plankan i ugnen igen och ge moset lite färg, ta ut plankan och häll senapssås på korven och lägg Bostongurkan i gropen på plankan. Strö över det knapriga baconet.