Irinas chokladkaka

Irinas chokladkaka
Foto: TV4

En frusen chokladkaka med ryska anor.

Passande dryck

Irinas ryska punch



Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

7 september 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g mariekex
  • 100 g hasselnötter
  • 200 g smör
  • 7-8 msk socker
  • 1,5 msk kakao
  • 0,5 glas vatten (ca 1 dl)
  • 1 st ägg

Till servering

  • hallon
  • citronmeliss
  • sirap

Gör så här

  1. Börja med att smälta smöret.
  2. Rör ner socker i det smälta smöret.
  3. Blanda ägg och kakao i en skål och vispa sedan ner chokladblandningen i kastrullen med smöret.
  4. Hacka hasselnötter och smula Mariekexen.
  5. Blanda samman detta med smeten.
  6. Häll i vattnet och rör om.
  7. Klä en sockerkaksform med gladpack.
  8. Häll i smeten och vrid om ändarna på plasten så att det blir en rulle.
  9. Vrid in kakan i aluminiumfolie och lägg in rullen i frysen.
  10. Låt stå tills kakan har stelnat.
  11. Skiva upp kakan och garnera med hallon, citronmeliss och ringla lite sirap över tallriken.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept