Hallonsemifreddo

4 h
4
hallonsemifreddo
Foto: tv4

Hallonsemifreddo med hallonsås och chokladdekoration. Gott!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

3 april 2014
Visa mer
4 h
4

Du behöver

  • 2 stora ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl hallon
  • 2,5 dl vispgrädde

Hallonsås

  • 2 dl hallon
  • 1,5 msk strösocker

Chokladgarnityr

  • mörk choklad, 70 %

Gör så här

  1. Semifreddo
    Knäck äggen och separera gulor och vitor i varsin skål.
  2. Äggulor, strösocker och vaniljsocker vispas ihop tills det får en  ljusgul färg
  3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
  4. Vispa grädden så den blir fluffig.
  5. Mixa hallonen med stavmixer.
  6. Häll ner hallonen i äggulesmeten, rör sedan försiktigt ner grädden och
    äggvitan. Rör till en jämn smet.
  7. Häll upp i en avlång bakform klädd med gladpack, eller i portionsformar. Låt stå i frysen minst 3 tim.
  8. Sås
    Koka ihop i 2-3 min, sila sedan genom en finmaskig sil. Låt såsen bli kylskåpskall.
  9. Garnityr
    Smält chokladen och ringla till önskad form på bakplåtspapper, lägg att stelna i frysen.
  10. Servering
    Servera semifreddon med hallonsåsen, dekorera med några färska hallon och chokladen.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept