Hallonsemifreddo

hallonsemifreddo
Foto: tv4

Hallonsemifreddo

Av: Ingrid - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

4 h

Hallonsemifreddo med hallonsås och chokladdekoration. Gott!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl hallon
  • 2,5 dl vispgrädde

Hallonsås

  • 2 dl hallon
  • 1,5 msk strösocker

Chokladgarnityr

  • mörk choklad 70 %

Gör så här

Semifreddo

  1. Knäck äggen och separera gulor och vitor i varsin skål.
  2. Äggulor, strösocker och vaniljsocker vispas ihop tills det får en  ljusgul färg
  3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
  4. Vispa grädden så den blir fluffig.
  5. Mixa hallonen med stavmixer.
  6. Häll ner hallonen i äggulesmeten, rör sedan försiktigt ner grädden och
  7. äggvitan. Rör till en jämn smet.
  8. Häll upp i en avlång bakform klädd med gladpack, eller i portionsformar. Låt stå i frysen minst 3 tim.

Sås

  1. Koka ihop i 2-3 min, sila sedan genom en finmaskig sil. Låt såsen bli kylskåpskall.

Garnityr

  1. Smält chokladen och ringla till önskad form på bakplåtspapper, lägg att stelna i frysen.

Servering

  1. Servera semifreddon med hallonsåsen, dekorera med några färska hallon och chokladen.