Västkustrulle med krispig sallad

Västkustrulle med krispig sallad
Foto: TV4

Du behöver

  • 125 g smör
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 krm salt
  • 4 st ägg

Fyllning

  • 2 st hårdkokta ägg
  • 500 g oskalade räkor
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl fettfri majonnäs
  • 1-2 dl finhackad dill
  • 125 g gröna ärtor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Gör så här

  1. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt mjöl och rör till en jämn smet.
  2. Rör ner mjölken. Ta kastrullen från plattan och låt svalna.
  3. Vispa ner äggen ett i taget. Häll smeten i en pappersklädd långpanna.
  4. Grädda i 200 grader i 20-25 minuter. Låt den kallna.
  5. Koka äggen till fyllningen, skala räkorna.
  6. Häll upp crème fraichen i en bunke och blanda i majonnäsen, dillen, de skalade räkorna, ärtorna, salt och peppar.
  7. Finhacka äggen och vänd ner dem i fyllningen.
  8. Bred fyllningen på den kalla botten och rulla ihop till en rulle, från långsidan. Servera i skivor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept