Kalkonbröstfilé med grönpepparsås

Kalkonbröstfilé med grönpepparsås
Foto: Tv4

Kalkonbröstfilé med grönpepparsås, sesampotatis och grönsakspaté.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


29 oktober 2012
Visa mer

Du behöver

  • 1 kg kalkonbröstfilé
  • 0,5-1 dl mangochutney
  • 0,5 dl olivolja
  • 1-3 msk soja
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 krm salt

Grönsakspaté

  • 500 g kokta morötter
  • 500 g kokt rotselleri
  • 500 g kokt broccoli
  • 6 st ägg
  • 1,5 krm vitpeppar
  • 2 msk potatismjöl
  • 4 st smala morotsstänger

Grönpepparsås

  • 50 g smör
  • 5 dl crème fraiche
  • 1 dl grädde
  • 1-2 msk krossad grönpeppar
  • 1-2 msk sötstark senap
  • 1 msk soja

Gör så här

  1. Kalkonbröstfilé
    Allt blandas till en marinad som filén får ligga i ca 2-3 timmar, vänd och pensla några gånger.
    Behåll marinaden.
  2. Grönpepparsås
    Blanda ingredienserna till såsen och häll över kalkonen.

  3. Täck formen med folie och låt stå i ugnen ca: 30-40 min eller till köttet har 63-65 grader, ugnstemperatur 200 grader.
  4. Skiva sedan upp köttet före servering.
  5. Dela lite större potatisar på längden. Pensla ytan med olja och doppa halvorna i sesamfrön (oskalade) och salta.
  6. Rosta i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.
  7. Grönsakspaté
    Mixa de av ångade kokta grönsakerna var för sig.
  8. Blanda ner en tredjedel av ägg, salt, peppar i varje grönsaksfärs.
  9. Smörj en patéform och varva sedan ner i följande ordning: ett lager morotsfärs i botten, ett lager sellerifärs med kokta smala morotsstänger nertryckta i på längden och överst ett lager broccolifärs.
  10. Täck patén med folie och grädda den cirka 1 timme i 200 grader.
  11. Låt den svalna, gärna ett helt dygn, så att den hinner sätta sig. Servera den gärna lite varm.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept