Satayspett med kyckling

1 h
4
satayspett med kyckling
Foto: tv4
1 h
4

Du behöver

  • 1 tsk ingefära, färsk riven
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk jordnötssmör
  • 2 msk soja
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk flytande honung
  • 1 nypa cayennepeppar.

Övriga ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 8-10 grillspett
  • 4 port basmatiris (mått på förpackningen)

Jordnötssås

  • 1 msk röd currypasta
  • 1,5 dl kokosmjölk
  • 0,5 dl jordnötssmör
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 tsk koncentrerad kycklingfond
  • 0,5 msk råsocker
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 1 msk asiatisk fisksås
  • Olja till stekning

Gör så här

  1. Kycklingspett
    Sätt ugnen på 200 grader och lägg grillspetten i blöt.
  2. Skala ingefära och riv sedan på ett rivjärn. Lägg i en skål.
  3. Pressa ner vitlöksklyftorna i ingefäran, tillsätt sedan jordnötssmör, soja, olivolja, honung och cayennepeppar.
  4. Skär filéerna i lika lagom stora bitar, ungefär som godissockerbitar. Lägg sedan bitarna i marinaden 20 minuter.
  5. Trä på kycklingen på spetten och lägg dem i en långpanna. Ställ in långpannan i ugnen i 15 min.
  6. Jordnötssås
    Fräs currypastan på medelvärme i 1 tsk olja i, ca 1 minut.
  7. Häll på kokosmjölk. Rör sedan i jordnötssmör, vatten, fond och socker. Koka ihop 2-3 minuter.
  8. Ta bort från värmen och tillsätt limejuice och fisksås. Servera till kycklingspetten.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept