Hildas marängswiss

1,5 h
4
Hildas marängswiss
Foto: tv4

Fräsch marängswiss med hallon, passionsfrukt och limegrädde.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

10 juni 2014
Visa mer
1,5 h
4

Du behöver

  • 4 äggvitor
  • 1 krm ättika
  • 2 dl socker
  • 3 st passionsfrukt
  • 3 dl grädde
  • 1 lime
  • 1 pkt färska eller frusna hallon

Gör så här

  1. Maränger
    Separera äggen och lägg vitan i en bunke. Vispa kraftigt med en elvisp till det blivit vitt och fast skum.
  2. Tillsätt ättikan, och fortsätt vispa.
  3. Tillsätt sedan strösockret medan du vispar, lite i taget. Se till allt socker är blandat med äggvitorna. Fortsätt vispa tills du har ett blankt fast skum och du kan vända bunken upp och ned utan att marängsmeten rinner ut.
  4. Smeta ut marängsmeten i 7 klickar på en plåt, och sedan in i ugnen på 100 grader i 55 minuter.
  5. Servering
    Vid uppläggning, vispa grädden och ha i en skvätt lime och riv lime skalet i grädden. Lägg sedan grädden på marängen och toppa med passionsfrukt och hallon.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept