Filetto di mucca cotto

Filetto di mucca cotto
Foto: tv4

Filetto di mucca cotto

Av: Gun-Marie - Örnsköldsvik

Från: Halv åtta hos mig

24 ingredienser

Filetto di mucca cotto con una salsa a base di basilico insieme con una torta di formaggio di capra. Kokt oxfilé med basilikasås och getostpaj

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner
  • 0,5 kg oxfilé
  • 3-4 buljongtärningar
  • några lagerblad
  • vatten
  • 2-3 klyftor vitlök

Basilikasås

  • 2 klyftor vitlök
  • 3 msk balsamvinäger
  • 100 g basilikablad, ca 5 krukor
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl buljong från oxfilén
  • salt
  • peppar

Getostpaj

  • 2,5 dl mjöl, dinkel eller graham
  • 100 g smör
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk vatten

Fyllning

  • 300 g potatis, kokt
  • 200 g chèvreost
  • 1 dl grädde
  • 1,5 dl crème fraîche
  • 1 dl gräslök, hackad
  • 2 ägg
  • salt
  • peppar

Gör så här

Oxfilé

  1. Koka upp buljongen med lagerblad och vitlök.
  2. Lägg i köttet, sjud sakta ca 12-15 min.
  3. Tag upp köttet, lägg åt sidan för att kallna.

Basilikasås

  1. Blanda allt i en mixer, ta ev. mera olivolja.
  2. Skär oxfilén i tunna skivor.
  3. Häll sås över.

Paj

  1. Blanda pajdeg, vila en timme.
  2. Tryck ut i en pajform.
  3. Nagga.
  4. Förgrädda 10 minuter i 200 grader
  5. Ta ut botten efter 8 minuter, pensla botten med ett uppvispat ägg och ställ sen in igen i 2 minuter.
  6. Sänk värmen till 175 grader.
  7. Vispa upp äggen, tillsätt creme fraiche och grädde.
  8. Riv potatisen och osten grovt.
  9. Rör ner gräslök, salt, peppar, potatis och ost i äggblandningen.
  10. Fyll pajformen och grädda i ca 50 minuter.