Toast à la GD

Toast à la GD
Foto: TV4

Toast à la GD

Av: Glenn - Orsa

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

30 min

En läcker smakupplevelse med egenrökt röding toppad med romröra med turkisk yoghurt, rom och rödlök.

Dryck
Vitt vin Gustave Lorentz Gewurztraminer, nr 5244
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor rostbröd, skär bort kanterna
  • 25 g smör
  • 1 röding, som röks, använder ca 30 g färdigrökt per person (à ca 500 g)
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 0,5 rödlök, hackad
  • 50 g fiskrom
  • 0,5 tsk salt
  • svartpeppar, grovmalen
  • 4 kvistar dill
  • 1 skiva citron, delas i fyra bitar

Gör så här

Rökning av fisken

  1. Strö spån i botten på röken, på gallret läggs den saltade fisken (saltas runt om plus inne i fisken.) Tänd på röken (två koppar med rödsprit).
  2. Lägg i fisken sätt på locket på röken, Fisken är färdigrökt när röken slutat att röka. Tar ca 20-30 minuter. Ta upp fisken och låt svalna. Rensa och dela i småbitar.

Röran

  1. Blanda i lök, rom och kryddor i yoghurten.
  2. Stek brödskivorna i stekpannan med smör.
  3. Lägg på fisken och röran på brödet. Garnera med en dillkvist och citronbit.