Toast à la GD

30 min
4
Toast à la GD
Foto: TV4

En läcker smakupplevelse med egenrökt röding toppad med romröra med turkisk yoghurt, rom och rödlök.

Dryck
Vitt vin Gustave Lorentz Gewurztraminer, nr 5244
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

15 oktober 2014
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 4 skivor rostbröd, skär bort kanterna
  • 25 g smör
  • 1 röding, (à ca 500 g) som röks, använder ca 30 g färdigrökt per person
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 0,5 rödlök, hackad
  • 50 g fiskrom
  • 0,5 tsk salt
  • grovmalen svartpeppar
  • 4 kvistar dill
  • 1 skiva citron, delas i fyra bitar

Gör så här

  1. Rökning av fisken
    Strö spån i botten på röken, på gallret läggs den saltade fisken (saltas runt om plus inne i fisken.) Tänd på röken (två koppar med rödsprit).
  2. Lägg i fisken sätt på locket på röken, Fisken är färdigrökt när röken slutat att röka. Tar ca 20-30 minuter. Ta upp fisken och låt svalna. Rensa och dela i småbitar.
  3. Röran
    Blanda i lök, rom och kryddor i yoghurten.
  4. Stek brödskivorna i stekpannan med smör.
  5. Lägg på fisken och röran på brödet. Garnera med en dillkvist och citronbit.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept