Friterad Orsa Lina med hjortronsylt

Friterad Orsa Lina med hjortronsylt
Foto: TV4

Friterad Orsa Lina med hjortronsylt

Av: Glenn - Orsa

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

15 min

Pankopanerad vitmögelost friteras och serveras rykande varm tillsammans med hjortronsylt.

**Dryck
**Nivole Michele chiarlo italien, nr 7787
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 200 g vitmögelost (av typ Lina Hansjö mejeri)
  • 0,5 knippe färsk bladpersilja
  • 4-6 msk hjortronsylt

Frityrsmet till osten

  • 1 dl vatten, kallt
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl pankoströbröd
  • 0,5 l frityrolja

Gör så här

  1. Ingredienserna till smeten läggs på varsin djuptallrik och ställs i ordning efter som de står ovan; kallt vatten, vetemjöl, vispat ägg, pankoströbröd.
  2. Skär osten i centimetertjocka och 3-4 cm långa bitar, det blir 4 bitar per pers.
  3. Doppa bitarna i varje tallrik därefter friteras bitarna i olja 190 grader. 1 till 1,5 minut. Alla bitar friteras samtidigt.
  4. Värm hjortronsylten.
  5. Fritera persiljan i några sekunder.
  6. Lägg den friterade osten på tallrik, servera med varm sylt och friterad persilja.