Kalvkotletter med marinerad zucchini

20 min (+ marinad över natten)
4
Kalvkotletter med marinerad zucchini
Foto: tv4

Kalvkotlett med marinerad zucchini som serveras med honungsglaserade lökar samt svamp-, citron- och marsalavinsås. Du behöver tre stekpannor. Zucchinin ska helst marineras över natten!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
2365 Barbera d'Alba Luigi Voghera

7 oktober 2013
Visa mer
20 min (+ marinad över natten)
4

Du behöver

Kotletter

  • 12 kotletter av kalv
  • vetemjöl till panering
  • smör och olivolja till stekning

Svampsås

  • 250 g champinjoner (eller annan skogssvamp)
  • persilja
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk torrt vitt vin
  • salt och peppar

Citronsås

  • 100 g vitt vin
  • 2 citroner
  • salt och peppar
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 glas vatten

Marsalavinsås

  • 1 glas marsalavin
  • salt och peppar
  • vetemjöl till redning

Marinerad zucchini

  • 6-8 små zucchini
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • färsk mynta
  • 8-10 msk olivolja

Honungsglaserade lökar

  • 8 silverlökar
  • 2-3 msk honung
  • smör och olja till stekning

Gör så här

  1. Kotletter
    Banka ut kotletterna till lövbiffar. Vänd kotletterna i vetemjöl.
  2. Stek fyra kotletter i vardera pannan i smör och olivolja.
  3. Sätt kotletterna åt sidan i en separat form. Använd de tre stekpannorna till såserna (svampsås och citronsås).
  4. Svampsås
    Skär svampen i små bitar, fräs den i olja i stekpanna nr 1 (där du stekt kotletterna), tillsätt vitlök
    när svampen är mjuk, häll på vitt vin, låt sjuda under lock ca 10 min.
  5. Smaksätt med salt och peppar och låt såsen ytterligare sjuda under lock ca 10 minuter. Om såsen blir för torr, tillsätt buljong upplöst i ca 1 dl vatten.
  6. Citronsås
    Pressa citronen. Häll citronsaften i stekpannan nr 2, (där du stekt kotletterna). Tillsätt vitt vin och smaksätt med salt och peppar. Låt sjuda tills den fått en krämig konsistens.
  7. Marsalavinsås
    Häll marsalavin i stekpanna nr 3, smaksätt med salt och peppar, låt sjuda. Red med vetemjöl och vatten.
  8. Marinerade zucchini
    Skiva zucchini i ca 5 mm tunna skivor.
  9. Stek dem i olivoljan tills de blir gyllenbruna.
  10. Varva zucchiniringarna i en skål med skivad vitlök, mynta, och salt. Droppa över vitvinsvinäger på varje varv. Pressa skivorna med en tallrik, låt stå i kylskåp över natten innan servering
  11. Honungsglaserade lökar
    Skala silverlökarna, fräs dem i pannan med olja och smör. Tillsätt honung.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Giovanna - Vasa

Visa alla recept från Giovanna - Vasa