Hemlagad jordgubbstårta

jordgubbstårta
Foto: tv4

Hemlagad jordgubbstårta

Av: Gerd - Strömstad

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

1 h 20 min

Jordgubbstårta - finns det något godare?

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet. Dryck
Moscato D´Asti

Ingredienser

portioner8 - 10

Tårtbotten

  • 5 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,75 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver

Garnering

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 l färska jordgubbar
  • 2,5 dl marsankräm (färdigköpt)
  • 250-300 g frysta jordgubbar
  • ca 1 msk florsocker
  • färsk citronmeliss

Gör så här

  1. Smörj en tårtform som är ca 24 cm i diameter.
  2. Blanda torrvarorna i en bunke.
  3. Vispa ägg och socker poröst. Blanda sedan försiktigt ner mjölblandningen.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 180 grader i ca 30 min (varmluftsugn). Låt den svalna.
  5. Tina de frysta jordgubbarna.
  6. Koka marsánkrämen enligt receptet på paketet, kyl i vattenbad.
  7. Vispa grädden.
  8. Mosa de tinade jordgubbarna och rör i florsockret.
  9. Dela tårtbotten så det blir 3 bottnar. Lägg på jordgubbsfyllningen på 1:a bottnen, täck med nästa botten.
  10. Blanda marsánkrämen med ca 1 dl av den vispade grädden, bred sen på 2:a bottnen. Täck med sista bottnen.
  11. Bred grädde på ovansidan, spritsa grädde runtom sidorna på tårtan. Lägg på de färska jordgubbarna, pynta med några kvistar citronmeliss.