Fläderblomsglass och björnbär i marängbon

Fläderblomsglass och björnbär i marängbon
Foto: TV4

Fläderblomsglass och björnbär i marängbon

Av: Eskil - Ystad

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

2-3 h

Somrig dessert med fläderblomsglass i söta små marängbon som toppas med björnbär och vispad grädde.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Glass

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,75 dl koncentrerad fläderblomssaft

maräng

  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vinäger
  • 1 tsk majsstärkelse

Servering

  • 15-20 björnbär (eller bär efter säsong)
  • 1,5 dl vispgrädde

Gör så här

Glass

  1. Vispa äggulor och socker. Vispa grädden. Blanda och tillsätt saften. Frys i glassmaskin.

Maräng

  1. Sätt ugnen på 110 grader.
  2. Vispa äggvitor hårt. Tillsätt övriga ingredienser och vispa så att det blir blanka toppar. Forma fyra små runda bon och lägg på en plåt. Grädda ca 1- 1,5 h och låt stå kvar i ugnen att kallna.
  3. Vid servering fylls marängbona med kulor av glass, vispad grädde och björnbär.