Fläderblomsglass och björnbär i marängbon

2-3 h
4
Fläderblomsglass och björnbär i marängbon
Foto: TV4

Somrig dessert med fläderblomsglass i söta små marängbon som toppas med björnbär och vispad grädde.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

1 april 2015
Visa mer
2-3 h
4

Du behöver

Glass

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 äggulor (stora)
  • 0,5 dl socker
  • 0,75 dl koncentrerad fläderblomssaft

Maräng

  • 2 äggvitor
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vinäger
  • 1 tsk maizena

Servering

  • 15-20 björnbär, eller bär efter säsong
  • 1,5 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Glass
    Vispa äggulor och socker. Vispa grädden. Blanda och tillsätt saften. Frys i glassmaskin.
  2. Maräng
    Sätt ugnen på 110 grader.
  3. Vispa äggvitor hårt. Tillsätt övriga ingredienser och vispa så att det blir blanka toppar. Forma fyra små runda bon och lägg på en plåt. Grädda ca 1- 1,5 h och låt stå kvar i ugnen att kallna.
  4. Vid servering fylls marängbona med kulor av glass, vispad grädde och björnbär.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept