Laxlindad grissini och halloumibiffar

Laxlindad grissini och halloumibiffar
Foto: TV4

Du behöver

Laxlindad grissini

  • 75 g rumsvarm färskost
  • 1,5 msk hackad dill
  • 0,5 tsk finrivet citronskal
  • 6 st tunna skivor rökt lax, skurna i 1.5 cm tjocka remsor
  • 10 st grissini

Ljumma räkor

  • 400 g skalade räkor
  • 1 tsk ingefära
  • 2 msk söt chilisås
  • 0,5 msk hackad röd chili

Zuccini- och halloumibiffar

  • 150 g zucchini
  • 2 st små schalottenlökar
  • 100 g halloumi
  • 0,25 dl vetemjöl
  • 1 st ägg
  • 1 msk hackad dill
  • Salt och peppar efter smak

Aioli

  • 2,5 dl turkisk yoghurt
  • 0,5 msk sirap
  • 1-2 krm salt
  • 0,5 st singelvitlök

Gör så här

  1. Laxlindad grissini
    Blanda färskosten med dillen och citronskalet. 
  2. Bred blandningen runt om grissinin så att cirka en tredjedel täcks med ostmassan, vira laxremsorna runt grissinin och fäst med lite färskost.
  3. Gör inte dessa för långt i förväg, då blir de mjuka.
  4. Ljumma räkor
    Skala räkorna och lägg dem i en skål, blanda ner ingefäran, chilisåsen och den hackade chilin.
  5. Hetta upp en stekpanna med lite smör eller olja och vänd ner räkblandningen, låt bryna 5 minuter på svag värme.
  6. Lägg upp räkblandningen i serveringsglas. Toppa räkorna med ett par skedar aioli innan du serverar.
  7. Aioli
    Blanda yoghurten med sirap, salt samt en halv pressad färsk singelvitlök.
  8. Zucchini- och halloumibiffar
    Riv zucchinin grovt och pressa av så mycket vätska du kan, riv i halloumin.
  9. Blanda ner den finhackade schalottenlöken, hackad dill, mjöl och ägg, salt och vitpeppar.
  10. Forma små runda biffar som du steker 3-4 minuter på varsin sida eller tills de är gyllenbruna.
  11. Servera biffarna med löjrom, turkisk yoghurt, citronskiva och hackad schalottenlök.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept