Krämig septembersallad med färska svenska kräftor

30 m
4
Krämig septembersallad med färska svenska kräftor
Foto: TV4
30 m
4

Du behöver

Dressing

  • 2 äggulor
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk citronskal
  • 1 dl riven pepparrot
  • 1 msk kapris
  • 1 msk skånsk senap
  • 1 dl dill
  • 1 dl rapsolja
  • 100 g västerbottenost
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar

Sallad

  • 1 huvud romansallad
  • 100 g västerbottenost
  • 1 salladslök
  • 150 g sockerärtor
  • 4 avokado
  • dill
  • 500 g kräftstjärtar

Gör så här

  1. Dressing
    Blanda gulor, pressad vitlök, dill, senap, kapris, pepparrot och citron.
  2. Tillsätt oljan droppvis under vispning. Tillsätt riven ost och rör om.
  3. Salta och peppra.
  4. Sallad
    Skölj salladen, torka och skär den i stora bitar. Skär lök och sockerärtor. Dela avokadon i stora bitar.
  5. Blanda ihop sallad, sockerärtor och rödlök med dressingen.
  6. Fördela i cocktailglas och toppa med kräftstjärtar, ost och dill.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept