Hallon med råkräm och chokladdröm

Hallon med råkräm och chokladdröm
Foto: TV4

Hallon med råkräm och chokladdröm

Av: Emma - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

1h

Syrliga hallon serveras med vaniljdoftande råkräm och maffig chokladtryffel.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

choklad

  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 300 g mörk choklad (minst 50 % kakao)
  • 1 dl kvarg
  • 0,5 apelsin, rivet skal av
  • 1 tsk flingsalt

hallon

  • 1 l färska hallon
  • 1 limefrukt, saft och skal av
  • 0,5 dl rörsocker
  • 1 dl färsk basilika

Råkräm

  • 3 äggulor
  • 0,75 dl strösocker
  • 0,75 msk vaniljpulver
  • 2,5 dl vispgrädde

Gör så här

Chokladen

  1. Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och bryt chokladen i bitar och rör i.
  2. Rör i kvarg och apelsinskal. Häll chokladen i en aluminiumform och strö över flingsalt.
  3. Låt stelna i kylen i minst fyra timmar. Ta ut tryffeln ur formen och skär i bitar med en vass kniv.

Hallon

  1. Skölj och småhacka hallonen.
  2. Blanda limeskalet med socker. Fördela limesockret över hallonen och pressa över limesaften.
  3. Hacka och strö över basilikan (spar några fina blad till garnering). Vänd och låt stå i mint 15 minuter.

Råkräm

  1. Vispa äggulor, socker och vaniljpulver poröst. Vispa grädden lätt och vänd ner i äggsmeten.
  2. Häll upp i ett litet glas och servera till hallonen.