Kladdig kladdkaka med mintgrädde

25-30 min + kylning
5 - 6
Kladdig kladdkaka med mintgrädde
Foto: tv4

Klassisk kladdkaka som serveras med vispad grädde smaksatt med Mariannegodis.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

5 maj 2014
Visa mer
25-30 min + kylning
5 - 6

Du behöver

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2,5 dl socker
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjöl
  • 0,5 tsk salt

Mintgrädde

  • 150 g mariannegodis
  • 3 dl grädde

Gör så här

  1. Mintgrädde
    Krossa Mariannegodiset (mixer eller för hand) till små, fina bitar. När allt är krossat, häll i grädden i en kastrull och värm. Låt det ej koka!
  2. Häll i Marianne-krosset och låt smälta, ej koka! Ställ in gräddblandningen i kylen minst 6 timmar. Vispa sedan upp grädden till en fluff vid servering.
  3. Kladdkaka
    Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Smält smör. Vispa ägg och socker poröst. Häll i smöret och de övriga ingredienserna, blanda.
  5. Häll över i bröad form, grädda i ugnen i 15-20 min. 15 för kladdig, 20 för lite fastare. Låt svalna, lägg in i kyl så den kallnar. Servera kall med grädden och kanske bär.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept