Cheesecake med passionsfrukt

Cheesecake med passionsfrukt
Foto: TV4

Du behöver

Kakbotten

  • 15 st digestivekex
  • 75 g smör eller margarin

Fyllning

  • 4 st gelatinblad
  • 2 st ägg
  • 400 g Philadelphiaost
  • 2 dl crème fraiche
  • 1,5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 st citron, rivet skal och saft

Glasyr

  • 1 st gelatinblad
  • 1 msk socker
  • 4 msk vatten
  • 4 st passionsfrukter

Gör så här

  1. Botten
    Krossa kexen fint.
  2. Smält smöret.
  3. Blanda ihop och tryck sedan ut smulorna i rund form med avtagbar botten.
  4. Ställ i kylen.
  5. Fyllning
    Lägg 4 gelatinblad i kallt vatten ca 5 minuter.
  6. Dela äggen i gulor och vitor.
  7. Blanda gulor, ost, crème fraiche, socker, vaniljsocker och citronskal till en slät smet.
  8. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten.
  9. Värm citronsaften i en kastrull och tag sen av den från värmen.
  10. Krama ur gelatinbladen och låt dem sedan smälta i citronsaften.
  11. Låt blandningen svalna något innan den försiktigt hälls ner i ostsmeten under omrörning.
  12. Häll blandningen över kakbotten och ställ åter in i kylen, minst en timme.
  13. Glasyr
    Blötlägg gelatinet i kallt vatten ca 5 minuter.
  14. Hetta upp socker och vatten i en kastrull.
  15. Krama ur gelatinbladet och låt det sedan smälta i sockerlösningen.
  16. Skrapa ur passionsfrukterna ner i sockerlösningen och rör om.
  17. Låt svalna.
  18. Häll över fyllningen på kakan försiktigt.
  19. Låt stelna i kyl i minst en timme.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept