Polvito Uruguayo

30 min + kylning
4
Polvito Uruguayo
Foto: TV4

Uruguayansk efterrätt med krossade digestivekex, kolasås, vispad grädde och maränger. Sött och jättegott.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

26 november 2014
Visa mer
30 min + kylning
4

Du behöver

  • 300 g digestivekex
  • 450 g kolasås
  • 3-5 dl grädde, hårt vispad
  • 100 g maräng
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Vispa grädden hårt, krossa kexen och marängen i separata skålar.
  2. Blanda tre fjärdedelar av digestivekexen med smör och massera tills det blir en hård smet/deg.
    Platta ut kakdegen i en form, t ex en pajform.
  3. Därefter lägg ett lager med den krossade marängen. Lägg ett lager med kolasås och därefter ett lager med grädde. Varva en omgång till i samma ordning av alla ingredienser förutom basdegen. Avsluta eventuellt med kolasås och resten av smulorna för dekoration.
  4. Ställ in efterrätten i kylskåpet och låt den stå i 24 timmar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept