Key lime pie med vispad kokosgrädde

key lime pie
Foto: tv4

Key lime pie med vispad kokosgrädde

Av: Divya - Stockholm hälsa

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

3 h

En klassisk solig och syrlig dessert från Key West

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryckestips
Limoncello (citronlikör) Artikelnummer 781 Italien
Limoncello di Capri är gjord på ekologiska citroner från ön Capri. Citroner som smakar helt annorlunda än våra köpe-citroner – kostar fem gånger så mycket också. Vansinnigt gott. En isbit i glaset tar ner såväl alkohol som sötma två grader.

Ingredienser

portioner

Pajbotten

  • 150 g digestivekex
  • 0,5 tsk malen ingefära
  • 70 g smör

Fyllning

  • 570 g kondenserad mjölk sötad [1,5 burk]
  • 3 äggulor (ekologiska)
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1,25 dl limefrukt, saft
  • 2 tsk limefrukt, skal av

Till servering

  • kokosgrädde, vispad
  • 1 limefrukt

Gör så här

  1. Sätt  ugnen på 180 grader.
  2. Krossa kexen till smulor i en matberedare. Tillsätt smält smör. Sprid ut blandningen i en pajform. Förgrädda pajskalet i ugnen i cirka 8-10 minuter. Låt svalna.
  3. Blanda kondenserad mjölk med äggulor, vaniljpulver, limeskal och saft.
  4. Fyll pajskalet och grädda i ugnen i cirka 8-10 minuter. Låt svalna i 15 minuter och placera den i kylskåpet. Servera pajerna med vispad kokosgrädde och skivad limefrukt.