”Från fjäll till kust”

”Från fjäll till kust”
Foto: TV4

”Från fjäll till kust”

Av: Claes - Umeå

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

20 min

Gravat renkött, löjrom och dillgräddfil på toast.

Dryck: Crémant de Bourgogne Geisweiler, nr 7685
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor bröd
  • rikligt med smör till stekning
  • 150 g gravat renkött
  • 150 g löjrom, från Vänern
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1,5 dl gräddfil
  • 0,5 dl dill, finhackad
  • dillvippa, till garnering
  • citronklyftor, till garnering

Gör så här

  1. Stek brödskivorna. Lägg på renkött, löjrom, lök och gräddfil blandad med dill. Dekorera med citronklyftor och dillvippor. Ställ fram pepparkvarnen för den som vill snurra ett varv.