Lakrits- och chokladpaj

lakrits- och chokladpaj
Foto: tv4

Lakrits- och chokladpaj

Av: Charlie - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

1 h 45 min

Dessertpaj med lakrisal och kakao. Perfekt att bjuda lakritsälskaren på!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner p

Pajskal

  • 100 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg

Lakritskolafyllning

  • 225 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl ljus sirap
  • 1,5 dl grädde
  • 0,5 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 förp lakritsgodis (lakrisal)

Gör så här

  1. Börja med degen till pajen. Blanda och knåda ihop ingredienserna i en bunke. Tryck ut degen i en pajform och låt den stå i frysen i ca 1 timma innan den ska in i ugnen.
  2. In i ugnen på 200 grader i ca 15-20 min eller tills pajskalet fått fin färg.
  3. Smält smöret i en kastrull och tillsätt sedan de resterande ingredienserna. Rör om tills den tjocknar och kyl sedan ner den.  Häll fyllningen i ”pajskalet”, och låt den svalna. Sätt sedan in pajen stå i kylen, så att fyllningen stelnar till lite innan servering.