Hjortronmousse en corbeille

Hjortronmousse en corbeille
Foto: TV4

Du behöver

Hjortronmousse

  • 3 st äggulor
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl mjölk
  • 6 blad gelatin
  • 4 dl vispgrädde
  • 300 g hjortron
  • några droppar schnaps (fruktbrännvin)

Korgar av rullrån

  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 dl socker
  • 1,5 dl vatten
  • 3 dl smält smör

Gör så här

  1. Hjortronmousse
    Vispa äggulor och socker ljust och poröst. Koka upp mjölken, dra kastrullen från värmen vispa ner äggsmeten i mjölken och sjud upp mycket försiktigt under vispning tills det tjocknar, blötlägg gelatinbladen.
  2. Krama ur dem och smält på svag värme. Blanda noga och försiktigt ner gelatinen i äggsmeten, låt svalna, vispa grädden hårt och blanda ner hjortronen. Vänd ner äggkrämen och blanda väl.
  3. Fyll en form och ställ kallt helst ett dygn. Dekorera och servera i en korg gjort av rullrånsmet.
  4. Korgar
    Blanda alla ingredienser och låt vila smeten över natten. Grädda i rånjärn och forma korgar över ett glas när kakorna är färdiggräddade.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept