Tournedos à la Bibbi

Tournedos à la Bibbi
Foto: TV4

Tournedos av nötytterfilé som serveras med potatisplättar och sparris.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


18 april 2013
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st tjocka skivor nötytterfilé (eller utskuren biff)
  • Smör till stekning
  • 0,5 st köttbuljongtärning
  • Salt
  • Peppar

Sås

  • 1 burk crème fraiche
  • 1 burk champinjoncrème
  • 1 tsk vinbärsgelé
  • 1 msk grovt hackad grönpeppar
  • 1 st krossad vitlöksklyfta

Garnering

  • sparris
  • tomat

Potatisplättar

  • potatis till fyra personer
  • 1 ägg
  • salt och peppar
  • 100 g fetaost
  • skorpmjöl att vända plättarna i

Gör så här

  1. Banka lite på köttskivorna stek dem i smör några minuter på varje sida, salta och peppra. Tag upp det och håll det varmt, vispa ned crème fraiche och champinjoncrème i pannan, tillsätt köttbuljong, vinbärsgelé, grönpeppar och vitlök.
  2. Låt såsen puttra några minuter och smaka av. Den kan behövas spädas med lite vatten. Lite mer kryddor och soja kan också behövas. Vill man inte ha köttet alltför blodigt kan man låta det puttra i såsen ca 5 minuter. Vänd det ett par gånger under tiden, lägg upp köttet på varmt fat, garnera med sparris och lite extra grönpeppar och tomat.
  3. Potatisplättar
    Koka potatisen, pressa den och blanda med ägg, salt och peppar. Tillsätt eventuellt fetaost som tärnas i mindre bitar. Vänd i skorpmjöl och stek.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept