Yassa Poulet

50 min
4
 Yassa Poulet
Foto: tv4

Yassa Poulet är en sengalesisk klassiker med kyckling och löksås.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryckestips
Ruffino Chianti Superiore
Artikelnummer 70554
Ursprung Italien
Härligt rättfram Chianti som är som gjord för smakrika kycklingrätter, precis lagom med syra och strävhet för att göra maten bästa rättvisa.

29 april 2014
Visa mer
50 min
4

Du behöver

  • 4 kycklingbröst

Marinad

  • 3 msk olivolja
  • 100 g rosmarin, hackad
  • 1 tsk honung
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk peppar
  • 0,5 citron
  • 2 klyftor vitlök, hackade

Löksås

  • 3 gula lökar
  • 2 msk vinäger
  • 3 msk senap
  • 2 dl vatten
  • 1 klyfta vitlök
  • 1-2 tärningar buljong (ox eller kyckling)
  • 0,25 dl citronsaft
  • 0,5 röd paprika, skivad
  • 0,5 gul paprika, skivad
  • 0,5 grön paprika, skivad
  • 0,5 tsk salt

Garnering

  • 100 g gröna oliver
  • 2 morötter, kokta och skivade
  • 100 g haricots vertes, skivade
  • 4 kokta ägg
  • 3 tomater, skivade
  • 1 kvist persilja
  • 0,5 tsk salt
  • 75 g smör
  • ris till servering

Gör så här

  1. Kyckling
    Ugn 200 grader i 20 min
  2. Blanda alla ingredienser i en skål.
  3. Häll över kycklingen och blanda ordentligt. Låt vila någon timme i en fryspåse.
  4. Bryn kycklingen tills den fått en gyllene färg. Sen in ugnen i cirka 20 min.
  5. Löksås
    Skala och skiva löken och paprikan i små tärningar.
  6. Häll i senap, vinäger, salt, peppar och buljong. Rör om ordentligt.
  7. Värm oljan i en stekpanna. Stek löken och paprikan tills de blivit mjuka och fått färg.
  8. Häll i vattnet. Smaksätt med salt, peppar, citronsaft, timjan och en nypa socker. Låt puttra i 5 minuter.
  9. Ris och grönsaker
    Koka haricots verts och morötter med salt i 10 min. Låt svalna.
  10. Blanda kokta grönsakerna och smör med riset.
  11. Servering
    Lägg riset i mitten av en tallrik och ringla med över sås. Varva oliver, skivade tomater och ägg runt om riset. Toppa med persilja. Servera med kycklingen till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept