Nobelvaniljparfait

Nobelvaniljparfait
Foto: TV4

Nobelvaniljparfait med glödbakad rabarber och vit choklad.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


12 november 2012
Visa mer

Du behöver

Vaniljparfait

  • 4 st äggulor
  • 4-5 msk siktat florsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 st vaniljstång

Glödbakad rabarber med vit choklad

  • 500 g rabarber
  • 2 tsk kanel
  • 4 tsk potatismjöl
  • 7 msk socker
  • 1 st vaniljstång
  • 80 g vit choklad

Gör så här

  1. Vaniljparfait
    Vispa äggulorna med florsockret tills gulorna blir ljusa. Blanda med vispad grädde samt den urgröpta vaniljstången som blandats ut i en knapp matsked strösocker. Ställ in i frysen i ca fyra timmar. Ta ut ungefär en kvart innan servering.
  2. Glödbakad rabarber
    Skiva rabarbern i cm-breda slantar. Blanda samman de torra ingredienserna med urgröpt vaniljstång och rabarbern.
  3. Lägg i foliepaket med dubbla lager, slut paketet och placera i glöden cirka 10 minuter. 
  4. Öppna paketet och blanda i den vita chokladen som smälter samman med rabarbern. Låt svalna. Servera med tomtebloss!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept