Enrisrökt Nobelröding på grill med grädde och dill

Enrisrökt Nobelröding på grill med grädde och dill
Foto: Tv4

Enrisrökt Nobelröding på grill med grädde och dill

Av: Anna-Karin - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

5 ingredienser

Enrisrökt Nobelröding som grillas och serveras med en dillgrädde.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner
  • rödingfilé, för fyra personer (ha skinnet kvar)
  • 2 dl grädde
  • 3 dl dill, hackad
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk kapris, hackad

Gör så här

Rödingfilé

  1. Blötlägg rökspånen. (Följ anvisningarna på förpackningen)
  2. Gnid in rödingfileerna med salt vitpeppar och dill. Lägg på eldfast tråg eller aluminiumfolie.
  3. Grilla under lock cirka 15 minuter i cirka 175 grader. Koka potatis med generöst med salt och dill. Gör sedan dillgrädden.

Dillgrädde

  1. Vispa grädden och blanda i övriga ingredienser.