Norrlandstoast med hjortronsylt

30 min
4
Norrlandstoast med hjortronsylt
Foto: TV4

Tunnbröd med rökt renkött, pepparrotskräm och smält västerbottensost. Serveras med sallad och hjortronsylt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

9 oktober 2014
Visa mer
30 min
4

Du behöver

Norrlandstoast

  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 0,67 tub pepparrotsvisp
  • 150 g rökt renkött
  • 1 nypa salt och peppar
  • 2 dl västerbottensost, riven
  • 4 runda tunnbröd
  • 4 msk hjortronsylt
  • 1 rödlök
  • 1-2 tsk balsamicovinäger
  • 150 g sallad, småbladsmix

Gör så här

  1. Rör ihop crème fraiche, pepparrotsvisp, majonnäs, renköttet som är hackat i små bitar, salt och peppar i en bunke.
  2. Ta fyra stycken runda vita tunnbröd (ex. runda björn) och lägg på en plåt. Lägg röra på bröden och toppa med riven västerbottensost, ca 0,5 dl på varje bröd.
  3. Grädda i ugnen i ca 10-15 minuter på 220 grader.
  4. Skiva löken tunt och blanda med salladen. Häll balsamico över salladen och blanda. Servera den varma toasten med en klick hjortronsylt och sallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept