Renfilé med murkelsås och jordärtskockspuré

Renfilé med murkelsås och jordärtskockspuré
Foto: TV4
1h
4

Du behöver

Murkelsås

  • 1 dl små toppmurklor, blötlagda
  • 4 dl viltfond
  • 1 dl grädde
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar

Jordärtskockspuré

  • 250 g jordärtskockor, skalade och hackade
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk kalvfond
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar

Renfilé

  • 750 g renfilé
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1-2 krm peppar

Tranbärsmarmelad

  • 150 g tranbär
  • 1 msk kummin
  • 1 dl matlagningsvin

Gör så här

  1. Murkelsås
    Låt viltfonden sjuda i en kastrull tills den har reducerats till hälften.
  2. Lägg murklor i fonden tillsammans med vattnet som de har legat i.
  3. Häll grädde i såsen och smaka av med salt och peppar.
  4. Jordärtskockspuré
    Koka jordärtskockorna i vatten tills de är mjuka, det tar ca 15 min.
  5. Mixa jordärtskockorna med grädde, kalvfond, salt och peppar.
  6. Renfilé
    Sätt ugnen på 150 grader.
  7. Salta och peppra renfilé på ena sidan och bryn den i en stekpanna med smör med den kryddade sidan nedåt.
  8. Salta och peppra andra sidan och vänd efter ca 2 min så båda sidorna får färg.
  9. Lägg i en ugnsform och stick in en termometer i köttet.
  10. Ställ i ugnen tills termometern står på 55 grader.
  11. Tranbärsmarmelad
    Lägg tranbär, kummin och vin i en kastrull och låt sjuda i ca 30 min.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept