Fläskfilégryta med blommig potatis

60 min
Fläskfilégryta med blommig potatis
Foto: TV4

Fläskfilégryta på grön botten och blommig potatis.

Annas vintips
Allegrini Valplicella Superiore 6010
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


3 september 2012
Visa mer
60 min

Du behöver

Potatisros

  • 8 st potatisar
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk timjan
  • Salt
  • Peppar
  • 4 st muffinsformar

Fläskfilégryta

  • 600 g fläskfilé
  • 2 dl köttbuljong
  • 400 g philadelphiaost med smak av paprika och lök
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl grädde
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Sparris
  • 2 st purjolök
  • 1 st röd paprika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala potatisen och skär den sedan i tunna bitar med hjälp av en osthyvel.
  3. Skala potatisen och skär den sedan i tunna bitar med hjälp av en osthyvel.
  4. Lägg potatisskivorna i en bunke, häll över olivoljan och timjan och krydda sedan med salt och peppar efter behag.
  5. Olja in muffinsformarna ordentligt, lägg sedan i skiva för skiva i formen och börja i ytterkant, sedan runt i lager. Grädda i 40 minuter i mitten på ugnen.
  6. Skär upp fläskfilén i bitar och krydda med salt och peppar, stek dessa och lägg sedan dem i en ugnssäker form.
  7. Koka upp 2 dl köttbuljong och lägg sedan i 400 gram philadelphiaost, rör om till en jämn slät sås och låt den koka upp.
  8. Smält margarinet och häll sedan på vetemjölet, vispa till en jämn bas och tillför sedan grädden.
  9. Låt koka upp och krydda med salt och peppar. Blanda sist samman köttbuljongsåsen med gräddsåsen.
  10. Ställ fläskfilén i ugnen i ca 30 minuter. Stek purjolöken och lägg som en bädd under grytan, stek även paprikan och lägg som ett täcke över.
  11. Koka sparrisen och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept