Cheesecake med lax på rucolabädd

20 m
10 - 12 bitar
Cheesecake med lax på rucolabädd
Foto: TV4

Enkel cheesecake med varmrökt lax, färskost, dill och röd kaviar. Botten görs på kavring.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

31 mars 2015
Visa mer
20 m
10 - 12 bitar

Du behöver

Botten

  • 300 g kavring
  • 75 g smör

Fyllning

  • 400 g färskost
  • 2 dl crème fraiche
  • 250 g varmrökt lax
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk dill, finhackad

Garnering

  • 150 g röd kaviar
  • 4 skivor citron
  • 4 kvistar dill
  • 4 dl rucola

Gör så här

  1. Smält smöret. Finfördela brödet i en matberedare. Tillsätt smöret och rör om. Tryck ut brödet i en form med löstagbar kant. Platta till ordentligt.
  2. Tärna den skinn- och benfria laxen i små tärningar. Skala och finhacka lökarna. Finhacka dillen.
  3. Rör samman osten, löken och crème fraiche. Tillsätt lax och dill. Rör så allt blandas väl. Smaka ev av med salt och peppar
  4. Bred laxröran över botten. Jämna till ytan. Lossa kanten och bred kaviar över laxröran. Garnera med citronbitar och dill.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept