Äpplekaka med frastäcke

50 m + frystid
4
Äpplekaka med frastäcke
Foto: TV4
50 m + frystid
4

Du behöver

Äppelkaka

  • 5-6 blandade svenska äpplen
  • 125 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,75 tsk bakpulver
  • ca 2 msk kanel till pudring av kakan

Vaniljglass:

  • 4 tsk vaniljsocker
  • 6 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 6 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Äppelkaka
    Smöra en ugnsfast form.
  2. Skala och kärna ur äpplena och skiva dem grovt ner i formen.
  3. Smält smöret. Rör i övriga ingredienserna i det lite avsvalnade smöret. Pudra kanel över äpplena och klicka sedan ut fyllningen över äpplena.
  4. Grädda i ugn på 200 grader ca 15-20 min (tills den får gyllenbrun färg)
  5. Vaniljglass
    Vaniljsocker och äggulor vispas pösigt. Florsocker och grädde vispas och blandas ner i i äggsmeten. Glassen hälls i en valfri form med plastfilm. In i frysen minst 4 timmar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept