Råraka med löjrom och rödlök

45 m
5
Råraka med löjrom och rödlök
Foto: TV4
45 m
5

Du behöver

  • 8 medelstora mjöliga potatisar
  • 1 tsk salt
  • 3 rödlökar, finhackade
  • 160 g svensk löjrom
  • 2 dl smetana el crème fraiche
  • 4 msk rapsolja
  • 4 msk smör
  • 4 små dillkvistar
  • 4 små klyftor citron
  • nymalen peppar

Gör så här

  1. Skala potatisen och riv på den grova sidan av rivjärnet. Salta och krama ut, stek i olja och smör på medeltemperatur, på båda sidor, tills den blir frasig och får en gyllenbrun färg.
  2. Hacka löken fint.
  3. Fördela ut löjrom, rödlök och smetana på varje råraka (en klick av varje).
  4. Dra ett drag med pepparkvarnen över varje råraka och garnera med en dillkvist och en skiva citron.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept