Lammkotletter med mandioka och gorgonzolasås

Lammkotletter med mandioka och gorgonzolasås
Foto: TV4

Lammkotletter med mandioka och gorgonzolasås

Av: Angelica - Skövde

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

Brasiliens arv med svensk touch. Receptet på lammkotletter räcker till cirka 4 personer.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner
  • 2 mandioka, skalade och delade i stavar (Casava)
  • 12 lammkotletter
  • 4 msk gorgonzolaost (eller efter smak)
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk honung (eller efter smak)
  • salt
  • svartpeppar
  • rosmarin
  • balsamvinäger
  • olivolja
  • smör, att steka i
  • salladsmix
  • ev svartvinbärsgelé

Gör så här

Gorgonzolasås

  1. Häll vispgrädden i en tjockbottnad kastrull.
  2. Lägg i så stor del av gorgonzolaosten som du vill, 4 matskedar tycker jag passar.
  3. Häll i ca 2 matskedar honung.
  4. Låt blandningen blir varm så att osten smälter helt.
  5. Rör om under tiden. Smaka av med salt. Låt puttra under tiden du förbereder resten.

Mandioka

  1. Skär bort det tjocka skalet och dela mandiokan i stavar, ca 1 cm tjocka.
  2. Se till att få bort den tjocka ansamlingen av fibrer i mitten.
  3. Lägg de bitar du är klar med i vatten under tiden du arbetar så att den inte blir brun.
  4. Häll av allt vatten, det är farligt att få i sig.
  5. Häll på nytt vatten och salta.
  6. Koka mjuka, ca 10-15 minuter, känn med en sticka. Stek mandiokan i en stekpanna med smör.
  7. Salta och ringla över lite honung.

Lammkotletter

  1. Värm olja och rosmarin i pannan.
  2. Lägg ner kotletterna och stek dem på båda sidorna, ca 3 minuter per sida. Salta och peppra under tiden.