Escondidinho de mandioca

Escondidinho de mandioca
Foto: TV4

Escondidinho de mandioca

Av: Andreas - Linköping

Från: Halv åtta hos mig

16 ingredienser

1h 30 min

Högrevsgryta med rotfruktsmos - liten doldis med stor smak!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner

Fyllning

  • 1 kg högrev, i bitar
  • 1-2 nypor salt
  • 1-2 nypor svartpeppar
  • 0,5 krm malen spiskummin
  • 0,5 krm chilipulver (eller motsvarande färsk)
  • 2 klyftor vitlök, hackad
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 tomat, hackad
  • 1-2 flaskor porter (t ex Carnegie Porter)
  • 1 msk olja, att steka i

Mos

  • 1 kg kassava/mandioca, skalad och tärnad i bitar
  • 1-2 nypor salt
  • 1-2 nypor svartpeppar
  • 240 ml mjölk
  • 2 msk smör
  • 100 g ost, riven

Gör så här

Fyllning

  1. Värm olja i tryckkokare (vanlig kastrull går bra men tar längre tid), tillsätt vitlök, lök.
  2. Fräs på mellanhög värme tills löken fått lite färg.
  3. Tillsätt köttet, salta och peppra.
  4. När köttet fått fin färg, tillsätt tomat samt tillräckligt med öl för att täcka köttet.
  5. Koka upp trycket på högsta effekt, när tryck uppnås sänks värmen till medel/medelhög och kokas i ca 40min.
  6. Ta av ifrån plattan, när kastrullen kallnat något öppnas locket, om det fortfarande är väldigt blött kokas vätskan ned utan lock.
  7. Köttet skall i detta läge lätt falla sönder i trådar.

Mos

  1. Koka kassavan i saltat vatten i ca 25 minuter eller tills de är mjuka.
  2. Häll av vattnet och mosa kassavan.
  3. Salta och peppra.
  4. Värm mjölken och smöret så att smöret smälter.
  5. Blanda i moset med sked. Häll fyllningen i lämpligt kärl och täck med kassavamoset.
  6. Strö över osten och grädda i ugnen på grill i 200 grader tills osten fått en gyllene färg.
  7. Servera genast.