Grillad rådjursfilé med en krämig potatisgratäng

Grillad rådjursfilé med en krämig potatisgratäng
Foto: TV4

Grillad rådjursfilé med en krämig potatisgratäng

Av: Andreas - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

15 ingredienser

Grillad rådjursfilé med en krämig potatisgratäng, viltsås och grön sallad.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner

Rådjur

  • Ett stycke putsat rådjursfilé
  • färsk timjan
  • färsk basilika
  • 1 msk kalvfond
  • olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 3-5 enbär

Potatisgratäng

  • potatis
  • matlagningsgrädde
  • mjölk
  • 1 förp bacon
  • 1 gul lök
  • 3 vitlökar
  • 1-2 dl brännvinsost, riven
  • 1 tärning grönsaksbuljong

Gör så här

  1. Värm ugnen till 240 grader.
  2. Skala potatisen och skär den i 0,5 centimetertjocka skivor.
  3. Lägg dem i en stor kastrull med mjölken, grädden, den gula löken, 2 st fint hackade vitlökar, buljong och salt.
  4. Låt det koka upp och sjuda tills potatisen är nästan mjuk, rör om ofta.
  5. Skär baconet i små bitar och stek den hårt tills den blir riktigt krispig.
  6. Blanda baconet i potatiskoket och häll ned det i en smörad form.
  7. Strö över osten och gratinera i ugnen i 15 minuter eller tills gratängen börjar bubbla och har fått fin färg.
  8. Ta ut den ur ugnen, låt stå i 10-20 minuter innan den serveras.