Gräddglace med päroncognac och vit choklad

Gräddglace med päroncognac och vit choklad
Foto: TV4

Glass med päronkonjak som serveras med vit choklad.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


12 november 2012
Visa mer

Du behöver

Glace

  • 2 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl mjölk (röd)
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 dl Päroncognac
  • 150 g vit belgisk choklad

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker. Tillsätt mjölk och låt blandningen sjuda på svag värme under vispning
    Tills blandningen tjocknar (ca 14 minuter), låt sedan blandningen svalna i rumstemperatur.
  2. Smaksätt med vaniljen och rör sedan i grädde och päroncognac. Starta glassmaskinen och häll i blandningen, sedan efter 45 minuter-1 timme beroende på hur hård glass man vill ha är det klart. Fördela glass i skålar och riv sedan över choklad med ett grovt rivjärn.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept