Parmesanpanerad Ringsjögös

Parmesanpanerad Ringsjögös
Foto: TV4

Parmesanpanerad Ringsjögös från fiskehoddorna i Malmö.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


31 januari 2012
Visa mer
4

Du behöver

  • 100 g parmaskinka
  • 600 g gösfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 st ägg
  • 1,5 dl parmesanost
  • 0,5 dl ströbröd
  • 2 msk smör

Tomatfräs

  • 4 st tomater
  • 1 knippa salladslök
  • 20 st svarta oliver utan kärnor (Kalamata)
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl basilikablad

Vermouthsås

  • 2,5 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
  • 1 dl mellangrädde
  • 0,5 dl Noilly prat (vermouth)
  • 1,5 tsk majsstärkelse (maizena)
  • 2 krm salt
  • 1 krm tabasco

Tillbehör

  • pressad potatis
  • broccoli

Gör så här

  1. Parmaskinka
    Skär skinkan i tunna strimlor.
  2. Stek dem riktigt knapriga utan extra fett i en het stekpanna.
  3. Ta upp skinkan och låt kallna.
  4. Tomatfräs
    Tärna tomaterna.
  5. Ansa och strimla salladslöken.
  6. Skiva oliverna.
  7. Fräs tomater, lök och oliver i oljan ca 3 minuter.
  8. Krydda med salt och blanda i basilikabladen.
  9. Sås
    Koka buljong, grädde och vin ca 5 minuter.
  10. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och häll redningen i såsen.
  11. Låt koka upp och smaka av med salt och tabasco.
  12. Röding
    Krydda fisken med salt och peppar.
  13. Vispa upp ägget och blanda ost och ströbröd.
  14. Vänd fisken först i ägg och sedan i ostblandningen.
  15. Stek fisken i smöret ca 2 minuter per sida, beroende på tjocklek.
  16. Servera med tomatfräs, sås, pressad potatis och broccoli. Strö över skinkstrimlorna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept