Parmesanpanerad Ringsjögös

Parmesanpanerad Ringsjögös
Foto: TV4

Parmesanpanerad Ringsjögös

Av: Anders - Malmö

Från: Halv åtta hos mig

22 ingredienser

Parmesanpanerad Ringsjögös från fiskehoddorna i Malmö.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner
  • 100 g parmaskinka
  • 600 g gösfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, nymald
  • 1 ägg
  • 1,5 dl parmesanost
  • 0,5 dl ströbröd
  • 2 msk smör

Tomatfräs

  • 4 tomater
  • 1 knippe salladslök
  • 20 svarta oliver utan kärnor (Kalamata)
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl färska basilikablad

Vermouthsås

  • 2,5 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
  • 1 dl mellangrädde
  • 0,5 dl Noilly prat (vermouth)
  • 1,5 tsk majsstärkelse
  • 2 krm salt
  • 1 krm tabasco

Tillbehör

  • potatis, pressad
  • broccoli

Gör så här

Parmaskinka

  1. Skär skinkan i tunna strimlor.
  2. Stek dem riktigt knapriga utan extra fett i en het stekpanna.
  3. Ta upp skinkan och låt kallna.

Tomatfräs

  1. Tärna tomaterna.
  2. Ansa och strimla salladslöken.
  3. Skiva oliverna.
  4. Fräs tomater, lök och oliver i oljan ca 3 minuter.
  5. Krydda med salt och blanda i basilikabladen.

Sås

  1. Koka buljong, grädde och vin ca 5 minuter.
  2. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och häll redningen i såsen.
  3. Låt koka upp och smaka av med salt och tabasco.

Röding

  1. Krydda fisken med salt och peppar.
  2. Vispa upp ägget och blanda ost och ströbröd.
  3. Vänd fisken först i ägg och sedan i ostblandningen.
  4. Stek fisken i smöret ca 2 minuter per sida, beroende på tjocklek.
  5. Servera med tomatfräs, sås, pressad potatis och broccoli. Strö över skinkstrimlorna.