Chokladlasagne med jordgubbssylt

50 min
12
Chokladlasagne med jordgubbssylt
Foto: TV4

Lasagne på dessertvis - chokladkaka fylld med grädde och jordgubbssylt. Toppas med smält vit choklad.

Dryck
Kaffe eller te
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

5 november 2014
Visa mer
50 min
12

Du behöver

Italiensk chokladkaka

  • 125 g smör
  • 2,5 dl socker
  • 3 ägg
  • 1 dl kakao
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vanillinsocker
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning

  • 3,3 dl vispgrädde
  • 5 msk jordgubbssylt
  • 2 tsk vaniljsocker

Topping

  • 200 g vit blockchoklad

Gör så här

  1. Italiensk chokladkaka
    Värm ugnen till 175 grader. Smält smöret i en gryta, blanda i sockret och rör tills det löser sig. Vispa ner äggen, ett i taget. Blanda kakao, mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en separat skål. Sikta ner det i äggsmeten. Blanda väl.
  2. Häll smeten i en smord och bröad bakform, gärna avlång. Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite krämig i mitten när den tas ut.
  3. Fyllning
    Vispa grädde och vaniljsockret tills grädden nästan är helt vispad. Häll sedan i jordgubbssylten och vispa lite till så att grädden blir rätt hård. Ställ sedan blandningen i kylen.
  4. Färdigställning
    Dela kakan i lagom stora bitar. Dela de sedan ännu en gång på mitten och tillsätt jordgubbsgrädden. Toppa sedan först med smält choklad och med lite riven choklad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept