Halstrade pilgrimsmusslor med blomkålscrème

30 m
4
Halstrade pilgrimsmusslor med blomkålscrème
Foto: TV4

Lyxig förrätt med halstrade pilgrimsmusslor serverade med löjrom och blomkålspuré med brynt smör.

Dryckestips: Iskall Riesling Kabinett ”Kloster Eberback”

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

18 augusti 2015
Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 40 g löjrom från Vänern

Blomkålscrème

  • 1 litet blomkålshuvud
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl brynt smör
  • 1 citron, delad och ”bränd” i stekpanna
  • 2 krm salt

Pilgrimsmusslor

  • 8 pilgrimsmusslor, rensade
  • 2 krm salt
  • 1 msk olja
  • 2 msk smör
  • 1 knippe dill, till garnering

Gör så här

  1. Dela upp blomkålen i mindre bitar, koka i grädde och mjölk tills den är mjuk, häll av och spara vätskan, mixa slät i kannmixer. Smaksätt med citron, brynt smör och salt samt späd med kokvätskan till bra konsistens, ha på värme tills servering.
  2. Klicka ut löjrommen på tallrikarna
  3. Salta pilgrimsmusslorna på bägge sidorna. Hetta upp stekpannan, ta i oljan och lägg försiktigt i musslorna, stek ungefär 2 minuter på ena sidan tills den är gyllenbrun. Vänd och lägg i smöret och stek ca 2 minuter på andra sidan lägg på papper och låt dem rinna av. Lägg upp på tallrik och garnera med små dillvippor och servera direkt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept