Halstrade laxbitar med grönsaksdipp

Halstrade laxbitar med grönsaksdipp
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Halstrade laxbitar med grönsaksdipp

11 ingredienser

Lax passar fint som tilltugg till en drink eller förrätt. Här serveras den med en kryddig grönsaksdipp.

Ingredienser

portioner
  • 400 g laxfilé
  • 2 msk rapsolja
  • salt

Grönsaksdipp:

  • 4 tomater, väl mogna
  • 1 gul lök
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 tsk malen spiskummin
  • 0,5 tsk rörsocker
  • salt
  • malen svartpeppar

Gör så här

  1. Grönsaksdipp: Skålla, skala och tärna tomaterna. Skala och hacka löken fint. Blanda samman tomat, lök, olja, vinäger och kryddor, Ställ svalt till servering.
  2. Skär laxen i avlånga munsbitar. Pensla med olja och salta. Stek bitarna i olja på medelvärme i 2-3 minuter.
  3. Servera laxbitarna varma eller ljumma till grönsaksdippen.