Halstrade laxbitar med grönsaksdipp

Halstrade laxbitar med grönsaksdipp
Foto: TV4

Lax passar fint som tilltugg till en drink eller förrätt. Här serveras den med en kryddig grönsaksdipp.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g laxfilé
  • 2 msk rapsolja
  • salt

Grönsaksdipp:

  • 4 st tomater, väl mogna
  • 1 st Gullök
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 tsk spiskummin, malen
  • 0,5 tsk rårörsocker
  • salt och svartpeppar, malen

Gör så här

  1. Grönsaksdipp: Skålla, skala och tärna tomaterna. Skala och hacka löken fint. Blanda samman tomat, lök, olja, vinäger och kryddor, Ställ svalt till servering.
  2. Skär laxen i avlånga munsbitar. Pensla med olja och salta. Stek bitarna i olja på medelvärme i 2-3 minuter.
  3. Servera laxbitarna varma eller ljumma till grönsaksdippen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept