Halstrad tonfisk med koriander

Halstrad tonfisk med koriander
Foto: Frederik Zäll

Halstrad tonfisk är en riktig delikatess. Denna smaksätts med koriander, rosépeppar och havssalt och passar fint i fisktacos till exempel.

14 januari 2017

Du behöver

  • 600 g färsk tonfisk, MSC-märkt
  • rapsolja
  • mald koriander
  • havssalt och rosépeppar

Gör så här

  1. Mortla en rejäl nypa havssalt, rosépeppar och mald koriander till en härligt doftande kryddblandning. Pudra fiskfiléerna runt om och klappa in kryddorna så att de fastnar.
  2. Precis innan servering, hetta upp lite rapsolja i en gjutjärnspanna till riktigt hög värme och halstra tonfisken hårt, men mycket hastigt, cirka 20-30 sekunder per sida. Jag vill ha min tonfisk helt röd i mitten.
Visa mer
Kommentera receptet
Paskkampanj

Fler goda recept