Halstrad snabbgravad lax med grönsakspytt

Halstrad snabbgravad lax med grönsakspytt
Foto: TV4

Snabbgravning är ett sätt att smaksätta laxen. Den kan inte ätas utan tillagning, som när du gravar på vanligt vis. Detta är också perfekt snabbmat när du redan har gravlax över!

11 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g laxfilé
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk salt
  • 1 tsk krossade vitpepparkorn
  • 1 knippa dill
  • 2 msk matolja

Pytt:

  • 1 palsternacka
  • 1 zucchini
  • 1 paprika
  • 1 msk smör

Till servering:

  • kokt potatis
  • dill och citron

Gör så här

  1. Blanda socker, salt och vitpeppar och strö lite av blandningen i en form. Lägg två filéer bredvid varandra med skinnsidan ner i formen. Strö över ett lager av kryddblandningen, 1 msk olja samt hackad dill på köttsidan. Lägg de andra filéerna ovanpå och ringla över resten av oljan. Täck slutligen med ytterligare ett lager kryddblandning och dill. Lägg plastfolie över och ställ svalt ca 3 timmar.
  2. Skala och tärna palsternacka, tärna zucchini och paprika smått. Fräs grönsakerna i smör.
  3. Halstra fiskfiléerna i en riktigt het stekpanna eller på grill, servera genast med grönsakspytten. Garnera med dill och citron.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept